Ze zijn jong, ambitieus, getalenteerd en houden wel van een feestje. Samen vormen ze een energiek, creatief en levendig team. Begin juni zijn ze hun eigen evenementenbureau gestart. IIB Events bestaat nog geen jaar, maar heeft in een korte tijd al vele deuren geopend. De twee jonge mannen achter dit succes delen hun verhaal. ‘Get inspired’

Het begin
Izzy(26) en Evren(23) ontmoetten elkaar aan het begin van hun eerste studiejaar, Communicatie. Inmiddels is het alweer drie jaar geleden dat zij bij elkaar in de klas terecht kwamen. Tijdens hun studie leerde zij elkaar steeds beter kennen waardoor er een hechte band is ontstaan. In drie jaar tijd veranderde hun band van klasgenootjes naar broers. De twee lijken in vele opzichten op elkaar, maar hebben beiden duidelijk eigen kenmerken. Evren is zakelijk, ondernemend, en kan goed met cijfers omgaan. Izzy is creatief, communicatief sterk en heeft organisatietalent. Hun karakters sluiten prima op elkaar aan waardoor de samenwerking uitstekend verloopt. Daarnaast vullen ze elkaar met hun gedeelde liefde voor de evenementenbranche ook nog eens aan. Dit – en het feit dat ze er beide graag op los feesten – is de voornaamste reden geweest om een eigen evenementenbureau te beginnen.

Zo had Evren altijd al de ambitie om zelfstandig te ondernemen, maar wist nog niet concreet wat hij wilde. Regelmatig kwam hij op ideeën en deelde die met zijn partner-in-crime Izzy, maar uiteindelijk bleven dit slechts plannen. Izzy kreeg zijn wake-up call pas vorig jaar. Als echte feestbeest was hij altijd op de meest exclusieve feesten aanwezig. Vrienden en kennissen benaderden hem dan ook om gastenlijst te regelen. Door zijn vlotte babbel en brede netwerk kreeg hij het wel voor elkaar. Toch was dit voor zijn vrienden en kennissen geen garantie om binnen te komen. Sommige vrienden werden geweigerd zonder reden. Hij wilde hier verandering in brengen en zo ontstond het idee om zelf feesten te organiseren waar iedereen welkom is ongeacht je status. Feesten waar het niet draait om gezien en gezien worden maar om het genieten van de unieke belevenis. Evren kon zich hier goed in vinden en uiteindelijk hebben zij samen de stoute schoenen aangetrokken en de eerste stap gezet voor IIB(Izz In Bizz) Events. Binnen een week stonden ze ingeschreven bij de KVK en kort daarna lag hun eerste concept op tafel: Aftergooi. Slechts een maand later volgde de eerste editie van dit nieuwe concept.

 

Aftergooi
Aftergooi is een uniek concept. Iedere laatste zondag van de maand wordt dit uitzonderlijke feest gegeven in de prachtige Club Rex te Hilversum. De avond staat voor exclusiviteit, diversiteit en kwaliteit. De lekkerste eclectische tracks komen voorbij, de sfeer is ontspannen en de gezelligste mensen zijn aanwezig. Kortom, het is de ideale afsluiter van je weekend en goed begin van je nieuwe week. De eerste editie viel in de smaak en sindsdien is Aftergooi een daverend succes. Het feest trekt iedere maand meer en meer bezoekers. Zo was de laatste editie van afgelopen zondag he-le-maal uitverkocht.

Van Club Rex naar Jimmy Woo
Het succes van Aftergooi heeft nieuwe deuren geopend. IIB Events is door een groot bekend evenementenbureau benaderd om een samenwerking aan te gaan. De partners hebben geen seconde getwijfeld en zijn direct in zee gegaan met het bureau. De concepten Throwback Thursday en American Red Cup Party’ in de meest exclusieve club van Amsterdam, Jimmy Woo zijn hier het resultaat van. Ook ‘Balloon’ en La Razza’ zijn voorbeelden van feesten afkomstig van deze nieuwe samenwerking. Volgens dit pittige duo, is dit slechts het begin van al het mooie wat nog moet komen.

Dynamiek
Izzy en Evren zijn al bijna een jaar werkzaam in de evenementenbranche. De samenwerking verloopt goed, ze zijn eerlijk en hebben respect voor elkaar. Daarnaast genieten ze van het werk. Het is dynamisch, uitdagend en creatief. Alhoewel ze feesten ontzettend leuk vinden en het ook wel goed te combineren is, kan het soms ook best vermoeiend zijn. Weinig slaap, veel feesten en weinig vrije tijd. Het is niet altijd wat het lijkt, feesten geven is echt hard werken. Het is een beroep dat veel energie vergt, maar ze doen wél wat ze leuk vinden.

De toekomst
Het uiteindelijke streven van het duo is steeds meer concepten te ontwikkelen, feestgangers een unieke beleving te geven en zowel nationaal als internationaal te groeien. Ze hebben in een korte tijd veel geleerd. Vooral van elkaar. Één van de lessen die zij hebben gekregen is: “Als je iets wil, dan moet je er voor gaan”. Dat is dan ook hun boodschap naar de wereld toe.

Motto Evren: ‘Go for it.’
Motto Izzy: ‘Plan your life, live your plan, but don’t forget to enjoy every day.’

Ik hoop dat hun verhaal jullie geïnspireerd heeft om niet alleen te dromen, maar ook durven te doen. ‘Dreams don’t work unless you do!’

L
OVE
Irai