| |

Afgewezen.nl

Will Smith Inspiring Quote From The Pursuit Of Happiness FilmAls kind was ik altijd al erg ambitieus. Ik wist precies wie ik was, wat ik kon en wat ik wilde. Ik was zo gedreven dat ik altijd tot het uiterste ging. Ik nam nooit, maar dan bedoel ik echt nooit genoegen met minder. Deze mindset heeft mij ver gebracht, maar zeker niet zonder slag of stoot. Zoals iedereen kampten ook ik met tegenslagen. Zo ervaarde ik vorig jaar extreem veel tegenwind tijdens mijn zoektocht naar de ideale stageplek.

Mijn hart ligt bij schrijven en ik wilde dit verder ontwikkelen. Daarom besloot ik voor een redactiestage te gaan. In mijn ogen leek het haalbaar, maar in werkelijkheid viel het vies tegen. Met iedere vacature die voorbij kwam, was wel iets mis. De een was helemaal in Timboektoe, de ander vereiste een rijbewijs of kennis van Photoshop. Allemaal eisen waar ik niet aan voldeed. Tot twee keer toe dacht ik eindelijk een stageplek gevonden te hebben. Toch werd ik glashard afgewezen. Only God knows why! Mijn zelfvertrouwen en motivatie daalde met de dag. Ik zag mijn afstudeerplan van vier jaar in de soep lopen. Ook zag het er naar uit dat ik voor het eerst genoegen met minder zou nemen. Geen redactiestage dus. Met m’n handen in m’n haar vervolgde ik mijn zoektocht. Ik werd hopeloos van mijn situatie en stond op het punt om het op te geven.

Net op het nippertje, tussen strijden en opgeven kreeg ik mijn hoop terug. Ik werd in de week voor de laatste deadline uitgenodigd voor een gesprek bij een communicatiebureau én een uitgeverij. Beide sollicitaties verliepen goed. Zo goed dat ik bij de uitgeverij direct na mijn gesprek werd aangenomen voor de marketing afdeling. ”I was flabbergasted”. Toch wilde ik ook het antwoord van het communicatiebureau afwachten. Ik gaf aan dat ik nog een andere sollicitatie had lopen en maandag hoorde of ik het geworden was. Gelukkig begrepen ze het en gaven ze mij tot maandag de tijd. Toen het ein-de-lijk maandag was en de dag vorderde dacht ik dat ik de functie bureauredacteur op m’n buik kon schrijven. Pas aan het einde van de middag kreeg ik toch die langverwachte mail binnen. M’n hart ging tekeer! Ik durfde het amper te openen, maar m’n bevende handen waren sneller dan m’n gedachten. Vol spanning, voorbereid op het ergste las ik de mail.

foto-5

Ik sprong een gat in de lucht toen ik het geweldige nieuws zag staan. Omg, yaaay i Dooooooooooooooo! Ik was blij, ontroert en dankbaar dat ik deze kans had gekregen.

Het was een strijd, maar m’n stageplek was het allemaal waard. Ik heb kansen gekregen die ik in geen van die bedrijven zou krijgen. Ik was als het ware content manager van VT.nl en heb voor verschillende doelgroepen mogen schrijven. Ook heb ik aan twee magazines mogen meewerken. Daarnaast heb ik met de tofste stagebegeleider, tevens ervaren copywriter samengewerkt. Kortom, een onvergetelijke ervaring.

534262_445973705414965_537714609_nWat ik hiervan heb geleerd is dat je tijdens wind, regen en storm nooit moet opgeven. Waar je nu ook staat in het leven, weet dat er altijd licht is aan de einde van de tunnel. Blijf volharden, elk eind is een nieuw begin. Daar waar deuren dicht gaan, worden nieuwe geopend.

Obstakels zullen je pad kruisen, maar zonder strijd is er geen overwinning! Right?

Believe in the beauty of your dreams –

The sky is the limit,

Love Irai

Follow my blog with Bloglovin

Vergelijkbare berichten

9 reacties

  1. Lieve Iraida,

    Super mooi levens verhaal waar een ieder wat aan kan hebben. Ik in ieder geval wel 😉

    Thanks dikke x and ♥

  2. Wauw..!! Super mooi verwoord en ook super motiverend..! Hoe je het schrijft, zo pakkend..!! Mij maakt het niet uit in wat voor blad of waar je blog overgaat.! Keep me posted..!! Ik ben nu al FAN van je..! Keep up the Good working ..! Trots op je. Xx

  3. Heel MOOI Iraitje!!! Supa-dupa-flupa trots!! Dit maakt mij nou gelukkig. Keep up the good work, but thats a fact. Love you skattie. xoxo Indira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *