| | |

Flash Forward

Zoals het klokje in 2013 tikte, zo zal het in 2014 niet tikken. Ieder jaar heeft namelijk zijn eigen ritme waar je gaandeweg op leert dansen. 2013 was geen topnummer, maar het is mij gelukt om te blijven dansen ongeacht het ritme. Soms wat harde slagen, maar gelukkig ook salsa-cant-stop-dancing-momenten. Uiteindelijk is 2013 een leerzaam, bewonderenswaardig en overwinnend jaar geworden. Deze blog is een ‘flashback’ van 2013 en een ‘forward’ op 2014.

Mijn 2013 startte met een nieuwe levensjaar. Ik rondde mijn redactiestage bij Basis Communicatie af en ik begon aan mijn afstudeerjaar. Drie mijlpalen in een klap wat resulteerde in een boost positieve energie om 2013 heldhaftig te beginnen. Ik wilde vooral uit mijn comfort zone stappen en dat betekende niet langer meer dromen maar deze ook najagen. Na het succesvol afronden van mijn redactiestage wilde ik de pen, mijn beste vriend niet meer loslaten, maar stevig vasthouden zonder angst voor het papier. Ik wilde mezelf en mijn ervaringen presenteren door de pen en mijn lezers hiermee inspireren. Het publiceren van mijn blog was de eerste stap naast de kantlijn. Als ik hierop terugkijk, was het dansen buiten de lijnen de moeite waard. Binnen een jaar werd mijn blog bijna 8000 keer bezocht. De cijfers doen er niet toe, maar tonen wel in zekere mate de belangstelling aan. De vele complimenten waren voor mij brandstof om verder te gassen.

New Look
Mijn jaarcontract als verkoopmedewerkster en afstudeerstage bij New Look waren voor mij ook twee belangrijke mijlpalen in 2013. Mijn zomervakantie begon hierdoor volmaakt en dit vierde ik in Limburg, Londen en Bodrum. Door de combinatie van deze heerlijke vakanties met familie en rust was ik volledig opgeladen. Klaar om te beginnen met het afstuderen waardoor mijn sociale leven tijdelijk on hold stond. Ondanks de stress bleef ik lachen en leerde ik dansen op tonen die ook minder klonken. 2013, was het stappen uit mijn comfort zone zeker waard. Het leerde mij dat de strijd begint en eindigt in je denken. Als je gelooft dat je het kan, dan kan de wind, regen en storm je niet stoppen.

2014
Het begin van 2014 betekende ook het begin van mijn 25e levensjaar.  Hier ben ik dankbaar voor want 25 jaar geleden lag ik vechtend in de couveuse omdat ik drie maanden te vroeg het licht zag. Verder betekende mijn 25e verjaardag ook het einde van mijn scriptietijd. Helaas hoorde ik twee weken geleden dat ik na vijf maanden keihard werken alsnog gezakt was. Ik had van de 9 onderdelen 6 voldoendes met als resultaat een 5. Een moment waarop ik alles behalve dansen wilde, maar doordat ik ook besefte dat ik ontzettend ver was gekomen wilde ik blijven dansen. De tonen zijn nu hard en zeker niet aangenaam, maar het idee dat ik millimeters verwijderd ben van mijn overwinning maakt het volhardend dansen mogelijk.
Voor 2014, had ik geen goede voornemens, ik wil mezelf blijven ondanks de omstandigheden die zich gevraagd of ongevraagd passeren. Wat 2014 ook voor nummer mag zijn, ik zAl genieten, leren en vooral blijven dansenAlhoewel 2014 al volop in de bloei is, wil ik je eraan herinneren dat je nooit te laat bent om je dromen na te jagen en buiten de lijnen te dansen. In iedere seconde ligt een nieuwe kans, die je met beide handen MOET GRIJPEN.

I dare You!

Proost op een al – ambitieus 2014!

2014, Dance forward…….

L-o-v-e,

Irai

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *