Starend naar mezelf in de spiegel, geen spat verandert van buiten. Maar van binnen voelt het anders. Ik ben volwassener geworden, maar dat mag ook wel met 26 winters op deze aardbol. De keuzes die ik tot nu toe gemaakt hebt waren bepalend voor mijn toekomst, maar wat als het ideaalbeeld van je toekomst verandert? Dan moet je weer op zoek naar jezelf: wie ben je? En wat is je volgende (eind)bestemming?

Tot aan deze leeftijd wist ik precies wat ik wilde, uitgestippeld tot aan de laatste letter van het woord. Nu ontdek ik toch dat mijn visie op het leven veranderd is en waarschijnlijk hoort dit bij het ouder worden. Je groeit als persoon en je behoeftes veranderen waardoor je ideaalbeeld van een jaar terug vaak verschilt met dat wat je nu voor ogen hebt. En dat is precies bij mij het geval. Afgestudeerd en plotseling lijkt mijn leven geen duidelijke richting meer te hebben. Paniek in de tent, want je begrijpt dat als je altijd al goed weet wat je wil dat dit gevoel behoorlijk frusterend kan zijn. Dus in mijn probleemoplossende modus bedacht ik dat ik weer terug moest naar mezelf. En dat betekent achterhalen waar ik nou echt gelukkig van word op langer termijn. Dan heb ik het niet over nieuwe paar isabel Marants, maar dat wat er over blijft als materie er niet meer is, intense geluk.

Gelukkig zijn komt mede voort uit dat wat je hart doet glimlachen. En wat is dat voor Iraida career wise? Dat is dit wat ik nu doe. Schrijven vanuit mijn ziel, spelen met woorden en mijn ervaringen delen met anderen. Die golden match met een werkgever heb ik helaas nog niet kunnen vinden. Opnieuw paniek, ben ik te kritisch? Of ben ik te bescheiden? Mijn zoektocht naar een baan in mijn branche lijkt op een oneindige rekensom die ik tot nu toe nog niet heb weten te ontcijferen. Maar ergens voelt het alsof ik steeds meer inzicht krijg in wie ik ben en waar ik naar toe wil. Mede door mijn zoektocht naar mezelf is het een bevestiging dat ik bij een werkgever pas waar ik vooral creatief mag schrijven en verhalen vanuit het hart mag delen. Daar waar ik de mogelijkheid krijg om te groeien met de pen en de taal (waar ik sinds klein al als een blok voor ben gevallen), verder mag ontwikkelen.

 

 

Mijn persoonlijke zoektocht voltooid? Nee ik besef dat het een blijvend proces is, want dat wat je nu gelukkig maakt kan morgen verandert zijn. Een jaar geleden vond ik emigreren maar een angstaanjagend idee, nu denk ik als ik die kans krijg doe ik het. End of the story.

Sta jij wel eens stil bij wat jou gelukkig maakt (career wise)? En wat zijn jouw toekomst plannen?

Love,

Irai